STWI

För en digital framtid: Hur företagsmail sparar träd och energiresurser

Många av oss använder papper i våra dagliga liv, både privat och på jobbet. Men har du någonsin funderat på hur det påverkar vår miljö? I den här artikeln ska vi utforska en spännande möjlighet: övergången till digital kommunikation med hjälp av företagsmail.

Vi kommer att titta på hur detta kan vara en väg mot en mer miljövänlig framtid samtidigt som det kan spara ditt företag både tid och pengar.

Pappersanvändningens miljöpåverkan

När vi använder papper behöver vi träd. Faktum är att det globalt sett används enorma mängder papper varje år. Detta har en direkt inverkan på vår natur, eftersom träden behöver huggas ned för att möta efterfrågan.

Dessutom är processen att göra papper energikrävande och kan bidra till utsläpp av växthusgaser.

Det papperslösa kontorets revolution

Men vad skulle hända om vi kunde minska vårt beroende av papper? Det är här den spännande idén om ett ”papperslöst kontor” kommer in i bilden. Ett papperslöst kontor syftar till att minska användningen av papper till ett minimum genom att använda digital kommunikation istället.

Det finns flera fördelar med detta, inklusive minskad miljöpåverkan tillkommer också ökad effektivitet och kostnadsbesparingar för företaget.

Företagsmailens roll i ett papperslöst kontor

För att göra övergången till ett papperslöst kontor behöver vi pålitliga verktyg för digital kommunikation. Här kommer företagsmail in i bilden.

Företagsmail erbjuder effektiva och bekväma lösningar för att skicka och ta emot meddelanden elektroniskt. Genom att använda företagsmail kan företag också hantera dokument och spara dem digitalt istället för på papper.

Läs mer: Hur miljövänligt är det med elbilar?

Hur företagsmail sparar träd

Genom att använda företagsmail kan vi minska mängden papper som används dramatiskt. Detta betyder färre träd som behöver skövlas och mindre energi som behövs för att producera papper.

Faktum är att många företag redan har upplevt betydande minskningar i sin papperskonsumtion genom att använda företagsmail.

Energibesparingar genom digital kommunikation

Utöver att spara träd, hjälper företagsmail också till att minska energiförbrukningen. Produktionen och transporten av papper kräver betydande mängder energi. Genom att använda digital kommunikation minskar vi behovet av denna energiintensiva process.

Utmaningar vid implementering

En av de vanligaste farhågorna med digital kommunikation är säkerheten. Här är det viktigt att välja pålitliga tjänster för företagsmail som säkerställer att dina meddelanden är skyddade och privata. Dessutom behöver anställda utbildas för att använda företagsmailen effektivt och säkert.

Hur inför du mailbaserad kommunikation på bästa sätt?

För att få ut det mesta av företagsmail är det viktigt att ha riktlinjer och regler på plats för dess användning. Detta kan inkludera sätt att organisera och arkivera meddelanden samt hur man undviker överflödig kommunikation.

Kom igång med din företagsmail: En enkel guide

Välj en pålitlig leverantör

Det finns många tjänster där ute, så se till att välja en som passar bäst för ditt företags behov. En av de vi hittade på internet var Företagsmail.se. De har 4,2 i betyg på Trustpilot på Trustpilot och deras frånpris för företagsmail är 39 kr/mån.

Vi har inte själva provat tjänsten Företagsmail.se, men det är en av de tjänster som klarar av de krav vi ställer, så vi valde dem som exempel i denna artikel.

Använd din egen domän för dina mail

Detta ger din företagsmail en professionell touch. Att skicka mail från karl@karlforetaget.se är mycket mer seriöst än att använda exempelvis karl.karlforetaget@gmail.com.

Tänk på säkerheten

Använd säkra lösenord och följ bästa praxis för datasäkerhet.

Ställ om mot en hållbar framtid

Genom att övergå till företagsmail och digital kommunikation kan ditt företag spara träd, energi och pengar samtidigt som ni hjälper till att bevara vår miljö. Gör det möjligt för ditt företag att blomstra i en digital framtid!

Läs mer: Hållbarhetstänk för företag inom gymbranschen: Finns det?

Profilbild

Therese Granberg

Kommentera

Skip to content